Children are mysterious flowers.
Their names are riddles, their lives are gardens of forking paths.


sâmbătă, 26 aprilie 2008

Taxi driver

Desi e nonverbala, Maria e un copil vorbaret. Paradox sau nu, asta e realitatea. Stie putine cuvinte, dar le repeta la nesfarsit, la orice ora din zi sau din noapte. Ieri a reusit sa zica "baiat". A fost atat de incantata, incat peste noapte, cand s-a invartit in pat si eu m-am ridicat s-o invelesc, m-a luat de gat si mi-a zis cu gura de om adormit: ba-iat.

Vorbeste oricand, dar si cu oricine. Asta e cam problematic. Azi ne plimbam pe afara si am trecut pe langa un taxi stationat la colt de strada. Soferul isi fuma sictirit o tigara pe geamul deschis. Maria s-a bagat in fumul de tigara si i-a strigat serioasa: "Buna!" "Hai salut!" i-a raspuns lapidar si fara sa se mire omul.

Un comentariu:

Si_via spunea...

La cumparaturi.
Maria nu numai ca ii place sa comunice, dar cateodata ne surprinde si cu remarcile ,,ironice'' potrivite. Eram amandoua la un magazin si vroiam sa cumpar o cartela de reincarcare. In afara de noi mai era un client si vanzatorul care se misca foarte incet. In sfarsit a venit si randul nostru. Suntem servite, frumos nu pot spune nu, achit, multumesc si ma indrept spre iesire. Maria se intoarece spre vanzator si spune zambind ,,Pa, bibi (bebelusule)!''.