Children are mysterious flowers.
Their names are riddles, their lives are gardens of forking paths.


luni, 23 februarie 2009

Nutriţionişti

După cum povesteam acum ceva timp, sunt în căutarea unui nutriţionist care să mă ajute cu dieta cetogenă. Am fost la Ligia Alexandrescu, o tipă drăguţă şi cu studii prin America, dar a fost sinceră şi mi-a spus că nu se ocupă decât de copii sănătoşi (obezitate, diabet), că nu se bagă pe dieta cetogenă.

La Cristi Mărgărit, recomandat de Degeţica, nu mă duc nici să mă tai :) Am găsit un blog al 'mnealui şi mi s-a făcut un pic jenă după ce am citit câteva replici de duh... Plus că tipul e antrenor de fitness, deci nu văd care are fi competenţa lui în materie de diete pentru epilepsie...

Am reţinut totuşi de la Ligia Alexandrescu ideea de a-l căuta pe Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Igienă (zice ea), care îmi poate pune la dispoziţie liste cu toate informaţiile nutriţionale ale alimentelor care mă interesează. Asta ar fi o chestie namipomenită, pentru că la noi nu e deloc neobişnuit să cumperi smântână "naturală" şi să aibă de fapt gelatină sau amidon, ceea ce poate da peste cap dieta care mă interesează şi poate declanşa crize noi.

Partea proastă este că Mencinicopschi nu pare a avea nici o legătură cu Institutul de Igienă (după cum reiese de pe site-ul lor) şi nu văd cum să dau de el... Are cineva vreo idee?

9 comentarii:

nicoleta spunea...

Buna. Daca nu ma inseala pe mine memoria, sau daca nu cumva sunt doi nutritionisti cu acelasi nume de familie, atunci dl in cauza are o rubrica despre alimentatie in Jurnalul National. Poate reusesti sa dai de el pe filiera asta.
Numai bine!

Sabina Ulubeanu spunea...

IO ti-am zis ca CM e mai...asa:))))
dar i-am scris eu pe blog sa il intreb daca stie de dr care se ocupa de keto la copilasi b...nu stie. El stia ca se recomadanda la epilespise dieta cetogenica, insa parerea lui este ca in Ro nu exista specialist pe asa ceva. Nici vorba sa te ghideze el, nu la asta ma refeream, ci poate ar fi cunoscut un medic.
Si mai zice el ca studiul individual ar fi singura solutie....
Lasa ambalajul si mai treci pe la blogul lui pt meniuri. Sunt f bune.


PS nu i-am dat niciun nume.

Ileana A. spunea...

Nicoleta: da, e acelasi, si eu il stiu din presa de multa vreme si chiar l-am admirat pentru tenacitatea cu care lupta impotriva E-urilor :) O sa incerc si asa.

Ileana A. spunea...

Degetica: in primul rand, multam frumos :)

in al doilea rand, doctor am, este dr. Craiu de la Obregia, care a mai incercat cu doi copii dieta asta, dar e nevoie si de un nutritionist in echipa.

in al treilea rand, chiar am studiat problema, am citit o ditamai cartea, dar nu pot face nimic de capul meu, trebuie supraveghere medicala.

dar mai incerc, nu ma las asa usor :)

maria spunea...

va pot da numarul de telefon, dar daca imi lasati un mail de contact.

Ileana A. spunea...

mersi, Maria!

eu spunea...

Banuiesc ca ati primit numarul de la Maria. Daca nu, dati un mail si vi-l dau eu cu drag!

Succes, dea Domnul sa fie spre folos!

Ileana A. spunea...

da, Ioana, l-am primit. Multumesc mult. Am luat legatura cu dumnealui, dar deocamdata nu e in Bucuresti. Urmeaza sa mai vorbim saptamana viitoare.

Alia spunea...

Imi permit sa iti spun ca nu e chiar lupul cel rau Cristi Margarit. Poate ca pare asa la inceput pentru ca multa lume pune intrebari care au mai fost puse de o mie de ori, fara sa se oboseasca sa caute macar despre ce s-a mai discutat. Poti citi cu incredere si pe forum si pe blog, alaturi de cartea pe care ai citit-o.
Nu te lasa ghidata doar dupa diploma de doctor... eu in Romania am avut surprize mari si neplacute. Asa ca am de o mie de ori mai multa incredere in cineva care se documenteaza singur si testeaza pe el decat de doctori care dau aceeasi solutie pentru toata lumea ( ca si Ligia, Bilic, etc)
De dieta, daca te-ai documentat bine, te poti apuca si singura. Oricum iti va fi mai bine decat neincepand.
am fost si eu un caz disperat, cu o alta problema ce-i drept... ajutor in dieta si tratament in prima faza am avut din afara tarii, de aici singurele sfaturi pertinente pe care le-am gasit erau cele de pe getfit.