Children are mysterious flowers.
Their names are riddles, their lives are gardens of forking paths.


joi, 20 august 2009

Copii născuţi cu brandul în braţe

Nu concepe laptele fără Chocapic şi ziua de naştere fără McDonalds. Ţopăie de bucurie când primeşte cadou o Barbie şi surâde fericit când îmbracă tricoul cu Spiderman. Cărţile de joc Power Rangers sunt cele mai tari în pauza de la şcoală şi Hannah Montana e diva indiscutabilă a fetelor care aspiră la preadolescenţă.

Cât de branduit e copilul tău? Dacă nu te-ai gândit până acum, poate o faci după ce vezi trailerul unui documentar foarte recent, care pare extrem de interesant: Consuming Kids - The Commercialization of Childhood. Cine face rost de el să zică în gura mare :)


4 comentarii:

MihaelaMaria spunea...

din prima parte nu ma identific decat cu laptele cu chocapic, si asta insa, din fericire, doar partial. sa vad insa documentarul :)

din pacate chiar azi vedeam un copil de 5 ani la tenis, imbracat din cap pana in picioare in nike. in plus, copilul isi facea lectia INDIVIDUALA de tenis cu un aer nefiresc dat de o seriozitate adulta. parca tot pentru a fi la "inaltimea" statutului dat de brandul respectiv. zau ca l-am privit ca pe o victima!

Ileana A. spunea...

si eu vreau documentarul daca il gasesti. Pe blog am pus doar trailerul, sper ca s-a inteles :)

alina spunea...

daca stie cineva ce glob de sticla putem gasi ca sa-i bagam sub el ... sa nu ezite sa spuna! :)) si pe mine ma ingrozeste lumea asta ultra-comercializata in care traim, dar nu vad inca o solutie potrivita ca sa ne putem feri de ea. decat devenind a-sociali, poate ...

Anonim spunea...

Sunt de acord cu alina, nu e cazul sa devenim mai catolici decat Papa, si eu daca as avea bani, i-as cumpara numai branduri, pentru ca sunt de o calitate mai buna. La fel si in cazul alimentelor sau a altor produse. Nu mi se pare exagerat sa ii cumperi copilului o papusa sau o masinuta pt ca le-a vazut la desene animate, exagerat mi se pare sa i le cumperi pe toate, sau cate una la o saptamana. Aici e vorba de masura, nu sa iei copilul sa te muti in pustiu ca asa e mai bine.
Documentarul sa gaseste pe youtube, e impartit in 7 parti, eu acolo l-am vazut.