Children are mysterious flowers.
Their names are riddles, their lives are gardens of forking paths.


sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Spitalul fantomelor

Ziua 13. De 13 zile locuim în spitalul fantomelor. Avem camera noastră la Izolator. Ne-am adus de acasă totul, ca pentru o excursie prost organizată, în care ai fost invitat într-o noapte, dar nu ţi s-a spus cât o să dureze. Perne, cratiţe, uscător de păr şi şampoane, laptop şi jucării.
"Ce e cu bagajele astea? Sunteţi din provincie? Băgaţi-le sub pat, să nu le văd, că vi le iau!" se răţoieşte fiecare şefă de tură.
Doamna Tim Roth, asistenta care ne schimbă branula, vrea să mă încurajeze: "Tebuie să avem încredere. Ştiţi cum spune la televizor, speranţa moare ultima."
Fătuca din Cernica cu care am nimerit în salon în noaptea internării îmi destăinie minunea petrecută la ei în sat cu un băiat suferind de epilepsie. "Părinţii au luat nişte haine de-ale băiatului şi le-au tăiat pe jumătate. Pe urmă, mama a îngropat o jumătate pe partea dreaptă a râului, iar tatăl a îngropat cealaltă jumătate pe partea stângă. Şi gata, i-a trecut. Zău!"
Luminiţa, asistenta "credincioasă", căreia îi pare rău că nu există o capelă la spital, dar căreia nu-i pare rău să ţipe la toată lumea şi să dea ordine când trebuie şi când nu trebuie, s-a nimerit să fie pe tură chiar într-una in nopţile în care Maria a avut nevoie (iar) de diazepam intravenos. "O să crape, doamnă, de la atât diazepam!! Ce păzeşte doctorul ăsta, el nu vede în ce hal e? Căutaţi-vă altul!" La 3 noaptea, astfel de cuvinte de îmbărbătare chiar îşi fac efectul. Poţi plânge în pumni până dimineaţa.
Eu, ultima fantomă, mă refugiez în laptopul ăsta după ce se sting luminile şi încep să număr convulsiile.
Hm, sau nu... ultima fantomă e poate Vlădica, pe care îl purtăm cu drag la noi într-o sticluţă de ulei, într-o icoană sau într-o carte.

15 comentarii:

AdrianaB spunea...

Oh.
Ne gandim la Maria.
E extraordinar sa fii inspitalele de acolo, pe langa durerea ta mai trebuie sa aduni si rautatea asistentelor..
Dar Sf. Ioan e bland, va ajuta.. e nemaipomenit.

Marius Filip spunea...

Emoţionant mesaj. Fie ca rugăciunile Vlădicăi Ioan să fie ascultate şi să reveniţi cu bine acasă cât mai curând. Doamne ajută!

Sabina Ulubeanu spunea...

Doamne ajuta!
Ma rog pentru voi cu multa dragoste.

crina spunea...

Iti citesc blogul de catva timp. Si gasesc impresionanta puterea ta. De fapt acesta a fost si unul dintre motivele pentru care m-a atras. Baietelul meu de 6 luni a fost nascut prematur. Si neonatologul lui mi-a spus ca trebuie sa fiu constienta ca prematur=handicap. Acest lucru ma urmareste si acum, desi bebelusul meu deocamdata e bine. iti doresc sa poti lua din forta ce o transmiti altora, sa o folosesti in beneficiul vostru. Dumnezeu sa va ocroteasca!

Ileana A. spunea...

Crina, multumesc pt vorbele frumoase. Am rasfoit un pic blogul tau si am vazut ca poti avea dintii ascutiti :) deci sunt cu atat mai recunoscatoare :)

Nu am auzit niciodata ca prematur=handicap in mod automat!!! Una din fetele care a facut terapie cu Maria timp de 1 an jumatate a fost nascuta la 6 luni, undeva in provincie, si doctorul a pus-o dupa soba, spunandu-i mamei ca oricum moare...Uite ca n-a murit si acum face terapie cu alti copii care au nevoie de oameni cu suflet mare :)

@irina_sweet_home spunea...

Draga Ileana, ii doresc sanatate Mariei, si tie multa putere.Sa ajungeti cat mai repede acasa!

flo.irina spunea...

Maica Domnului sa va acopere!

P.S. Daca sunteti la Gomoiu si aveti nevoie de ceva, stam aproape...

Ileana A. spunea...

Adriana, Marius, degetica, Irina si Irina, va multumesc pentru gandul bun.

Irinaflo - da, suntem la Gomoiu.Daca avem nevoie de ceva? Da, de rabadare si incredere ca exista un capat la toate astea..Sunt oricum macinata de vina fata de baietii ramasi acasa de izbeliste. Damian saracul e complet de capul lui cu scoala...noroc ca ii merge mintea si pricepe repede, dar se vede ca nu sta nimeni de el (cum stau eu :)), mananca litere cand scrie, isi uita cartile acasa, etc etc. Iar Cosma nu intelege de ce mai apar din cand in cand pe-acasa si pe urma iar dispar...

alina spunea...

Sănătate multă Mariei! Să treceți cu bine și prin hopul ăsta.

Icoane pentru suflet spunea...

Doamne ajuta, va pomenim si noi

Ramona spunea...

Sanatate Mariei si mult curaj mamei.
Doamne ajuta!

Unknown spunea...

Draga Ileana, ne gandim la voi si va pomenim. Aveti grija de voi!
Cu dragoste,
Mona, Alex si Sonia

Unknown spunea...

Vreau sa va ofer un set de 4 sticlute cu tamaie, mir, pamant si apa din Iordan aduse din Israel si un scroll cu Maica Domnului adus tot de acolo. Sunt tot din Bucuresti, poate ne vedem cumva.

Doamne ajuta
AnneM

Unknown spunea...

Vreau sa va ofer un set de 4 sticlute cu tamaie, mir, pamant si apa din Iordan aduse din Israel si un scroll cu Maica Domnului adus tot de acolo. Sunt tot din Bucuresti, poate ne vedem cumva.

Doamne ajuta
AnneM

eu spunea...

Domnul va binecuvanteze si intareasca si mangaie, cum numai El stie.