Children are mysterious flowers.
Their names are riddles, their lives are gardens of forking paths.


joi, 7 mai 2009

Muzică pentru un apartament şi şase toboşari

Ideea Dianei de la Poartă-mă, mami! de a mă folosi de plăcerea cu care Maria bate în farfurii pentru a obţine ceva de efect mi-a amintit de un scurt metraj pe care l-am adorat din clipa în care l-am văzut pentru prima dată (şi întîia oară :)).

Se numeşte "Music for one apartment and six drummers". Toboşarii sunt o gaşcă de prieteni (muzicieni? nişte tipi săriţi de pe fix? toate la un loc?) care dau buzna într-un apartament şi încep să scoată ritm din tot ce prind: mixere, papuci, periuţe de dinţi, etc. Nu ştim de ce aleg să fac muzică cu adrenalina împinsă la maxim, dar sunt molipsitori. Baţi darabana de te dor degetele numai privindu-i.

Revăzând acum filmuleţul, am reuşit să încep cu bine dimineaţa : mi i-am închipuit pentru o clipă pe Maria, Cosma şi Damian făcând ce fac oamenii ăia din film şi m-am calmat. Viaţa e frumoasă :)

5 comentarii:

diana spunea...

:))
n-am mai ras cu atata pofta de mult :))
am asteptat cu sufletul la gura finalul, unde speram sa vad ca e casa unuia dintre ei, care folosea propriile periute de dinti :))
m-am dus cu gandul la niste frati crescuti intr-o casa in care toate stau la locul lor si atunci au gasit o cale de a razbuna copilaria in care ordinea si disciplina le-au mancat zilele :))
mi-o si imaginez pe Maria cu aspiratorul, oricum e pasionata :) si pe Cosma il vad la butoane, pasionat fiind de asemenea sa porneasca si sa opreasca electrocasnice, iar cu papucii ce sa zic, sigur s-ar descurca de minune.Iar Damian ar aduce o inovatie in toata treaba asta: mingi batute prin casa :))

Lada cu minuni spunea...

Mai, eu imi amintesc de copilarie, cand pentru a-l face pe frate-meu sa manance, trebuia sa facem "muzica" in bucatarie (eu cu sora-mea), lovind diversele obiecte (farfurii, masa, tacamuri) cu o lingura, ceva. Nu era chiar vacarm, dar pentru un mofturos ca el, cream "atmosfera".
Filmuletul mi-a amintit si de o perioada din studentie, de o colega care se trezea mai devreme si care incepea sa fosneasca pungi, sa scoata din frigider, sa-si pregateasca pachetul (nu era ceva voit, pt a ne stresa, dar nici nu se straduia sa nu faca zgomot). Sunt o fire calma in general, dar chestia aia ma enerva ingrozitor. Pacat ca n-am stiut sa 'ascult' cu placere acele momente.
Bine, ce-au facut tipii in filmulet e de-a dreptul extraordinar!

diana spunea...

Am facut imprudenta sa ma uit la filmulet cu d langa mine :)))) Foarte fain, de altfel, numa' ca faceau numai nazbatii :) A vazut si peria in wc, pe care ma chinuisem sa nu i-o arat tocmai pentru ca banuiam ca i se va parea f interesant, si aruncatul pastilelor, si jucatul cu intrerupatorul de la veioza... Ce mai, am stat 10 minute la filmulet si inca vreo 30 la explicatiile despre arta :)

Ileana A. spunea...

ups :) atunci o sa am grija sa precizez de acum inainte "interzis copiilor intre 0-3 ani" :)

Ileana A. spunea...

Aurelia, stiu perfect ce spui. Pungile alea care iti zdrobesc neuronii incet si cu rabdare nu le-as folosi decat pe post de fundal sonor intr-un film de groaza :))